Jet kargo Boeing Co. 757 sing dioperasèkaké déning DHL pecah dadi loro sawisé nyelip ing landasan pacu ing bandara Internasional Juan Santamaria ing Kosta Rika.

Kru kasebut nglaporake masalah hidrolik karo pesawat umur 22 taun sawise lepas landas lan landing darurat, miturut statement ana saka DHL. Pilot loro kasebut lolos tanpa cedera serius lan perusahaan wis ngluncurake penyelidikan kanggo nemtokake apa sing kedadeyan, ujare perusahaan kasebut.

DHL 757 nabrak sawise ndharat bali darurat ing Bandara San Jose Juan Santamaria ing Costa Rica. Ciloko saiki ora dingerteni.
MonumentalCR pic.twitter.com/NxoMIeO6PG
— Berita & Video Penerbangan Breaking (@aviationbrk) 7 April 2022

Dewan Keamanan Transportasi Nasional AS bakal nulungi investigasi miturut perjanjian internasional sing ngidini partisipasi negara ing ngendi pesawat kasebut digawe. Penyelidik NTSB lan ahli teknis saka Boeing lan Administrasi Penerbangan Federal bakal lelungan menyang Kosta Rika, ujare juru bicara NTSB Peter Knudson.

Video pirang-pirang sing dikirim ing media sosial sing diduga minangka pendaratan nuduhake pesawat nganggo warna kuning DHL nyentuh lan muter ing landasan pacu. Banjur belok nengen tiba-tiba amarga sing katon asap ngetutake gear landing utama kiwa.

Jet kasebut muter kira-kira 180 derajat lan buntute mudhun ing tanggul. Foto nuduhake bagean buntut sing dicopot saka fuselage utama.

A DHL Boeing 757 kargo violently skidded saka landasan pacu lan wis boken ing rong bagéan https://t.co/ioPTw7Lr7G
– AIRLIVE (@airlivenet) 7 April 2022

Petugas pemadam kebakaran lan penyelamat bandara ana ing lokasi kurang saka semenit, miturut salah sawijining video, lan ora katon yen bahan bakar pesawat kasebut murub.

Data saka situs web pelacak penerbangan FlightRadar24 nuduhake jet kasebut mabur saka Bandara Juan Santamaria lan wiwitane tumuju lor sadurunge ninggalake dalan asline watara 10 menit menyang pesawat.

Pilot banjur ngayunake pesawat bali mangidul sadurunge mlebu pola penahanan watara 20 menit, bisa uga kanggo mbuwang bahan bakar keluwihan sing bisa murub nalika kebangkrutan.

Pesawat kasebut banjur mudhun ing arah lor-wetan sadurunge kacilakan landing ing bandara.

“We are pleased kanggo laporan sing kru padha fisik ora cilaka ing kedadean,” DHL, diduweni dening Deutsche Post AG, ngandika ing statement. “Salah anggota kru ngalami pemeriksaan medis minangka pancegahan.”

Situs web Aviation Accidents nuduhake rong insiden liyane sing nglibatake pesawat DHL sajrone 10 taun kepungkur. Ing taun 2012, ana Airbus A300-B4 nyelip saka landasan pacu sawise ndharat amarga ana kesalahan ing setir gear irung, peneliti nemokake.

Ing taun 2016, B737-400 sing dioperasèkaké déning ASL Hongaria atas jenenge DHL ndharat cedhak landasan pacu ing bandara Bergamo Orio al Serio ing Milan lan ilang gear landing lan mesin loro-lorone sawisé ngethok pager perimeter.

Foto: Pesawat kargo DHL katon sawise ndharat darurat ing bandara internasional Juan Santa Maria amarga ana masalah mekanis, ing Alajuela, Costa Rica, tanggal 7 April 2022. Kredit foto: Ezequiel Becerra / AFP / Getty Images

Hak Cipta 2022 Bloomberg.

Topik
Aviation Aerospace

Kasengsem ing Aerospace?

Entuk tandha otomatis kanggo topik iki.


 


Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *