Jantung babi sing diowahi gen wis ditransplantasikan menyang manungsa kanggo pisanan

Kabar: Jantung babi wis ditransplantasikan dadi manungsa kanggo pisanan. Wong sing nandhang penyakit jantung terminal sing jenenge David Bennett Sr nampa transplantasi jantung babi sing diowahi sacara genetis sajrone operasi wolung jam ing dina Jumuah 7 Januari ing Pusat Kesehatan Universitas Maryland, sing ngetokake pernyataan ing wayah wengi. Operasi kasebut minangka upaya pungkasan kanggo pulih saka Bennett, 57 taun, sing dianggep ora layak kanggo transplantasi jantung konvensional. Dheweke wis ana ing rumah sakit luwih saka enem minggu sadurunge prosedur kasebut kanthi arrhythmia sing ngancam nyawa. “Sampeyan mati utawa nindakake transplantasi iki,” ujare ing statement pers. “Aku pengin urip. Aku ngerti iki dijupuk ing peteng, nanging iki pilihan pungkasan.

DR. BARTLEY GRIFFITH DAVID BENNETT JAN 2022
Ahli bedah Bartley P. Griffith, kiwa, lan sabar, David Bennett

Teknik: Sepuluh gen ing babi donor diowahi sadurunge transplantasi bisa ditindakake. Telung gen kasebut tanggung jawab kanggo penolakan organ babi kanggo manungsa, mula iki dibuwang. Enem gen dilebokake kanggo mbantu ngontrol panriman kekebalan ing jantung babi, lan siji gen tambahan dibuwang kanggo mungkasi pertumbuhan jaringan jantung babi sing berlebihan.

Tim Maryland uga nggunakake obat eksperimen anyar kanggo nyuda sistem kekebalan lan nyegah penolakan, lan mesin anyar sing nyurung cairan liwat jaringan kanggo mesthekake yen jantung babi tetep sregep nganti prosedur kasebut. FDA menehi darurat kanggo prosedur kasebut ing Eve Taun Anyar, miturut menyang New York Times.

Apa sabanjure: Panjaluk organ akeh banget, kanthi meh 107,000 wong ing dhaptar tunggu transplantasi AS, 17 sing mati saben dina, miturut Administrasi Sumber Daya lan Layanan Kesehatan, lembaga federal.

Asil awal katon janjeni kanggo Bennett, sing samesthine bakal metu saka mesin bypass jantung paru-paru sing wis diandelake supaya bisa urip saiki (11 Januari) Dheweke bakal dipantau kanthi rapet sajrone dina lan minggu sing bakal teka kanggo tandha-tandha apa wae. saka penolakan utawa infeksi.

wates anyar: Nalika xenotransplantation, proses transplantasi organ utawa jaringan kewan menyang manungsa, nduweni sejarah sing dawa lan asring gagal, teknologi panyuntingan gen anyar nggawe luwih sregep. Babi sing diowahi gen ing operasi minggu kepungkur diwenehake dening Revivicor, salah sawijining perusahaan bioteknologi sing kerja kanggo ngembangake organ babi kanggo transplantasi menyang manungsa.

Revivicor uga ana ing mburi transplantasi ginjel babi sing sukses menyang pasien manungsa ing Oktober kepungkur, sing minangka tonggak penting kanggo mbuktekake kelangsungan teknik kasebut. Uga Revivicor, ilmuwan Harvard George Church ngedegake perusahaan, eGensisis, sing ngupayakake nggunakake panyuntingan gen CRISPR kanggo nggawe organ kewan sregep kanggo transplantasi manungsa, sanajan skala wektu sing diusulake ambisius wis tiba ing pinggir dalan.

The source: https://nguyendiep.com
Category: Marketing

Thanks for Reading

Enjoyed this post? Share it with your networks.

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.

Leave a Feedback!