Ing jotosan luwih kanggo Inisiatif China, jaksa penuntut mbatalake kasus profil dhuwur

Setaun sabanjure, Chen ditangkep amarga dicurigai penipuan hibah federal lan dituduh ora setia marang AS – tuduhan sing biasane ditujokake ing kasus spionase, dudu penipuan, kaya sing dituduhake dening tim pertahanan Chen. nyoba kanggo resmi sanksi Kantor Kejaksaan AS kanggo statement. Chen pungkasane didakwa kanthi telung tuduhan penipuan kabel, pernyataan palsu, lan gagal ngajukake laporan ing akun bank asing.

Nanging inti saka kasus kasebut yaiku apa nanoteknologi wis ngumumake kontrak, janjian, lan penghargaan saka entitas ing Republik Rakyat China, kalebu program bakat China lan pendanaan luwih saka $ 19 yuta saka pamrentah China, nalika nampa dana hibah federal saka Departemen Energi.

Pitakonan kasebut dadi kurang penting nalika pejabat Departemen Energi ngonfirmasi yen syarat hibah ing 2017, nalika Chen diajukake aplikasi, ora stipulate sing kudu nyampekano informasi kiriman ing China, nanging pambocoran sing ora bakal mengaruhi hibah, minangka Wall Street Journal kacarita pisanan.

Dhuwit ing pusat tuduhan penipuan – $ 25 yuta – dimaksudake kanggo MIT ndhukung pusat riset kolaborasi anyar ing Universitas Sains lan Teknologi China Kidul, tinimbang Chen kanthi individu. “Nalika Profesor Chen minangka direktur fakultas MIT perdana, iki dudu kolaborasi individu; iku departemen, didhukung dening Institut, “Presiden MIT Raphael Reif diterangno ing a layang menyang komunitas MIT taun kepungkur.

Minangka salah sawijining ilmuwan paling misuwur sing didakwa ing inisiatif kasebut, kasus Chen entuk perhatian sing akeh. anggota fakultas MIT wrote an layang mbukak ndhukung sarjana sing uga nggambarake keprihatinan sing luwih jembar saka komunitas akademik babagan kriminalisasi kegiatan akademik standar. “Ing akeh babagan, keluhan marang Gang Chen minangka keluhan marang kita kabeh, minangka penghinaan marang warga negara sing ngurmati ilmu pengetahuan lan perusahaan ilmiah,” tulise.

Apa sabanjure?

Kanthi tuduhan Chen kabeh nanging mesthi bakal ditolak, enem kasus integritas riset isih ditundha. Papat dijadwalake kanggo nyoba ing musim semi iki. Kangge, nomer nambah saka kelompok beda, saka asosiasi ilmiah, organisasi hak-hak sipil, legislatif lan malah mantan pejabat melu mbentuk program wis nelpon kanggo mungkasi program kasebut, utawa paling ora nargetake para akademisi.

Departemen Kehakiman lagi “ndeleng pendekatan kita kanggo nglawan ancaman sing ditimbulake dening pamrentah RRC,” ujare juru bicara departemen Wyn Hornbuckle. MIT Technology Review ing email. “Kita ngarepake ngrampungake tinjauan lan menehi informasi tambahan ing minggu-minggu sing bakal teka.” Dheweke ngrujuk pitakon babagan kasus Chen menyang Kantor Kejaksaan AS ing Boston, sing durung nanggapi panjaluk komentar.

Kangge, tanggal 4 Januari, Kantor Ilmu lan Kebijakan Teknologi Gedung Putih diterbitake panuntun dhumateng dianyari babagan nguatake proteksi kanggo riset lan pangembangan Amerika nglawan campur tangan asing, sing kalebu rincian tambahan babagan syarat pambocoran kanggo penyidik ​​​​utama.

Minangka kanggo Chen, “Dheweke ngarep-arep ngrampungake masalah pidana sanalika bisa,” pengacarane, Robert Fischer, marang MIT Technology Review.

Laporan tambahan dening Jess Aloe.

Thanks for Reading

Enjoyed this post? Share it with your networks.

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.

Leave a Feedback!