De fleste af os stræber efter at starte en blog på et tidspunkt i vores liv. Uanset om du vil bruge den som en personlig dagbog, vise dine hobbyer eller færdigheder eller promovere din virksomhed til milliarder over hele kloden, har blogging meget at byde på.

Hvis du planlægger at starte en blog snart, er der et par ting, du skal gøre på forhånd for at undgå at komme i problemer senere. Vi vil se på de vigtigste ting, du skal huske på, når du starter en ny blog.

1. Angiv dine mål for bloggen


Brug af Google Keep på MacBook

Skriv alle dine grunde til at starte en blog ned, før du dykker ned i den tekniske side af blogging. Ved at angive dine bloggingmål på forhånd, vil du være i stand til at rette din indsats i den rigtige retning.

Dine mål kan omfatte økonomisk gevinst, forbedring af dine skrivefærdigheder, opbygning af et brand, udvidelse af dit netværk eller blot at dokumentere dit liv.

Få et stykke papir, eller brug en hvilken som helst opgaveliste-app til at notere alt, hvad du håber at opnå i løbet af din blogrejse.

2. Indsnæv din niche

En niche refererer til det emne, du vil oprette din blog om i blogging. Hvis dine mål er at dokumentere dit liv eller forbedre dine skrivefærdigheder, kan du springe dette trin over og gå direkte til at vælge den rigtige hostingplatform.

Valget af den rigtige niche er dog afgørende, hvis du vil have din blog til at rangere i søgemaskinerne.

Medmindre du allerede har bestemt, hvilken type emner du vil diskutere på din blog, så tag et kig på din uddannelsesmæssige baggrund, ekspertise og hobbyer, og filtrer de områder fra, du tror, ​​du er stærk inden for.

MAKEUSE AF DAGENS VIDEO

Når du har filtreret dine valg, skal du indsnævre dem til det, du nyder at lave eller skrive om. Vælg derefter et emne, som du selv nyder og har en passion for at undervise andre, hvilket potentielt kan tilføje værdi til andre menneskers liv.

Hvis du vælger den forkerte niche, kan du miste interessen for at skrive og stoppe med at arbejde på din blog efter kort tid. Men hvis du elsker at lære andre om et bestemt emne, du allerede er god til, vil din passion drive din indsats.

3. Analyser konkurrencen

At analysere dine konkurrenter vil afsløre, hvor nemt eller svært det er for dig at placere dig i søgemaskinerne for de emner, du vil skrive om.

Den bedste tilgang ville være at bruge den mest populære søgemaskine (helst Google) og lede efter de topplacerede sider om de emner, du ønsker at dække.

Hvis de topplacerede sider dækker disse emner i dybden, giver det ikke mening at inkludere dem på din hjemmeside, da chancerne for placering vil være lave, primært hvis du ikke er fortrolig med SEO.

Bliv derfor ved med at undersøge emner, du har tænkt dig at skrive om, og bliv ved med at filtrere de emner, som du enten ikke kan finde svar på din forespørgsel på, eller du tror, ​​du kan dække dem bedre, end de topplacerede sider har.

Se videoen ovenfor for at lære, hvordan du finder emner og analyserer konkurrencen. Når du har samlet mere end halvtreds sådanne emner, er du klar til at lede efter den rigtige hostingplatform.

4. Vælg den rigtige hostingplatform

På samme måde som lagerenheder gemmer filer på din computer, kræver din blog noget serverplads til at gemme indhold og relaterede filer for at være tilgængelige online. Betragt det som et rum, hvor dit websted bor, og hostingtjenester giver dig pladsen.

Uden at blive for teknisk, vælg en af ​​de bedste webhostingudbydere under dit budget, og du er godt i gang. Du kan også hoste dit websted på forskellige cloud storage-tjenester, hvis du har et stramt budget, men dette har mange ulemper.

5. Vælg et domænenavn

Et domænenavn er navnet på dit websted, som andre vil henvise til det med. Så vælg et nemt domænenavn til dit websted, der også er mindeværdigt og brandbart.

Forskellige søgeværktøjer til domænenavne kan hjælpe dig med at brainstorme domænenavne baseret på dine input og hjælpe dig med at vælge det rigtige.

Når et domænenavn er færdiggjort, er næste trin at registrere det hos en af ​​de bedste domænenavnsregistratorer. Derudover bør du tjekke tilgængeligheden af ​​sociale mediehåndtag, før du registrerer dit navn, især hvis du ønsker at udvide dit brand på sociale medier.


Kontrol af tilgængeligheden af ​​sociale mediehåndtag

Gå til for at kontrollere, om håndtag på sociale medier er tilgængelige namecheckrs officielle hjemmeside, indtast dit valgte domænenavn, og klik på søgeikonet. Værktøjet vil give dig besked om tilgængeligheden af ​​sociale mediehåndtag for det samme domænenavn.

Derfor, hvis de sociale medier håndterer på de mest almindelige sociale medieplatforme allerede er taget, kan du prøve et andet domænenavn.

7. Planlæg din indtægtsgenereringsstrategi

Du bør planlægge din strategi for indtægtsgenerering, før du starter en blog, medmindre du bare skal dokumentere dit liv uden intentioner om at tjene penge ud af det.

Uanset om du vil markedsføre produkter som en affiliate, generere kundeemner til virksomheder, sælge dine produkter, tjenester, kurser eller konsultationer eller køre annoncer, skal du beslutte dette på forhånd.

At lave en plan vil gøre dig i stand til at nå dine økonomiske mål og give dig mulighed for at ændre retningen på din blog ved at dække emner, du lettere kan tjene penge på.

7. Har nogle grundlæggende SEO viden

Selvom du kan hyre en SEO-ekspert til at hjælpe dig på din blogrejse, er det umagen værd at have noget grundlæggende SEO-viden til at spore søgemaskinernes placeringer og analysere din blogs ydeevne korrekt.

Ydermere vil det at lære SEO hjælpe dig med at rykke din blog til det næste niveau og være praktisk til nogle af de trin, vi har dækket tidligere, såsom nicheforskning, analyse af konkurrence og valg af den rigtige strategi for indtægtsgenerering.

For dem uden SEO-viden overhovedet, anbefaler vi at tage følgende gratis SEO-kurser:

  1. Gratis SEO træning: SEO for begyndere af Yoast
  2. SEO Foundations af LinkedIn læring
  3. SEO-træningskursus af Moz den Udemy

Derudover nogle kendte SEO blogs som f.eks Backlinko, Søgemaskinejournalog Ahrefs er gode ressourcer til at lære søgemaskineoptimering fra bunden.

Start din blog på den rigtige måde

Sørg for at følge alle trinene beskrevet ovenfor og ikke springe nogen over. Hvis du går i stå på et tidspunkt, er det umagen værd at hyre en professionel SEO-ekspert til at hjælpe dig i gang med din blogrejse.

Ud over de faktorer, der er nævnt i artiklen, er det også afgørende at vælge den rigtige blogplatform. Mens WordPress og Blogger er meget udbredte bloggingplatforme, er Medium, Wix og Joomla lige så nemme at bruge. Så du bør bruge den, der fungerer bedst for dig.blogging-tjenester

De 5 bedste blogsider bortset fra WordPress og Blogger

Læs Næste


Om forfatteren

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *