Google Sheets er en regnearkswebapp, der fungerer som en del af Google Docs-pakken. Google Sheets blev udgivet i 2006, næsten to årtier efter Microsoft Excels første udgivelse. Google Sheets var inspireret af Microsoft Excel, men de dage, hvor det var en falsk version af Excel, er forbi.

Nu er Google Sheets i stand til at udføre det meste af, hvad Excel kan og har endda funktioner, som Excel ikke har. Derfor opstår spørgsmålet om, at det er på tide at opgive Excel til fordel for Google Sheets? Selvom de fleste regnearksveteraner ser sådan et spørgsmål som direkte blasfemi, er her fem grunde til, hvorfor du bør dumpe Excel og begynde at bruge Google Sheets.


1. Pris


Uigenkendelig mand, der holder pung med penge

En af de vigtigste afgørende faktorer for, om en app er værd at bruge, er selvfølgelig prisen. Du kan få Excel inkluderet i dit Microsoft 365-abonnement for 7 USD om måneden. Du kan også købe en livslang kopi af Excel separat for 159,99 USD.

Google Sheets er på den anden side helt gratis. Alt du skal gøre er at starte din browser og gå til webappen. Der er også en Google Workspace-forretningsplan, der føjer virksomhedsfunktioner til Google Sheets, blandt mange andre Google-tjenester, for 12 USD om måneden.

Denne plan kommer med mange frynsegoder, herunder udvidet Google Drev-lagerplads. Hvis du er nysgerrig efter Google Workspace, så læs vores artikel om, hvad Google Workspace er, og hvordan du bruger det. Så når det kommer til basisversionerne af de to apps, er Sheets helt gratis. Du skal dog have et Microsoft 365-abonnement eller en købt kopi af Excel for at bruge Excel.

MAKEUSE AF DAGENS VIDEO

2. Samarbejde


Deling i Google Sheets.

Med den hurtige udvidelse af cloud-baserede teknologier, efterfulgt af en stigning i fjernarbejde, er online samarbejde blevet en skarp fordel. På grund af dets iboende webbaserede karakter har Google Sheets et forspring, når det kommer til online samarbejder.

Google Sheets kommer spækket med samarbejdsfunktioner. Du og dine holdkammerater kan arbejde på et bestemt regneark sammen og se ændringerne og kommentarerne i realtid. Google Sheets har også en indbygget chat, så du ikke behøver at skifte vindue for at tale med dine holdkammerater. I sidste ende, da dit regneark allerede er på nettet, er deling af det kun et klik væk uden besvær.

Sikkert nok har Excel også implementeret samarbejdsfunktioner i de seneste versioner. Det er dog ikke så problemfrit som Google Sheets. Hvis du arbejder på regneark som et team, så er Google Sheets det bedre valg.

3. Smarte diagrammer og grafer


Et områdediagram i Sheets.

En af de vigtigste anvendelser af regnearksapps er at oprette diagrammer. Diagrammer hjælper dig med bedre at forstå og præsentere dataene i dit regneark.

Selvom det i de fleste tilfælde er ligetil at oprette diagrammer, kan det nogle gange blive virkelig frustrerende, især i Excel. At skulle manuelt indtaste redigeringen af ​​datasættene og serierne i diagramindstillingerne, så diagrammet viser dataene korrekt, er ikke en sjælden begivenhed i Excel.

Google Sheets gør dog et godt stykke arbejde med at tage denne byrde fra dine skuldre. Takket være dets AI tager Google Sheets et gæt på arten af ​​de data, du forsøger at demonstrere med et diagram, og vælger og placerer bevidst serierne og kategorierne.


Hvad mere er, er, at når du vælger dataene og beder Google Sheets om at oprette et diagram for dem, gætter det automatisk, hvilken diagramtype der vil repræsentere dataene på den bedste måde.

Sikker på, hvis du allerede er en Excel-guru, så ville du sandsynligvis ikke have noget imod at manuelt opsætte dine diagrammer. Men i betragtning af, at regneark er oprettet for at hjælpe med produktiviteten, vil skift til Google Sheets hjælpe dig med at spare noget kostbar tid, når det kommer til grafer og diagrammer.

4. Brugervenlig grænseflade


Eksempel på betinget formatering i Google Sheets, der viser 3 regler, der fremhæver flere rækker i forskellige farver

Selvom Google Sheets har en lignende grænseflade som Microsoft Excel, kan du, når du bruger den, se, at Google Sheets er meget venligere sammenlignet med Excel. Google Sheets har en ret minimalistisk grænseflade uden det ikoniske bånd i Excel.

De fleste opgaver er nemmere at udføre i Google Sheets end i Excel. Et godt eksempel på dette er betinget formatering. Oprettelse af en ny formateringsregel i Excel kan være skræmmende for helt nye brugere og vil skræmme dem til at slå vejledninger op online. Tværtimod tilbyder Google Sheets en enklere grænseflade, der kun bliver kompleks, når du ønsker det.

Derudover gør Google Sheets et godt stykke arbejde med at gøre det nemmere at skrive formler. Hvis du f.eks. vil summere en kolonne i Google Sheets, vil det at skrive SUM i formellinjen få et autofyldforslag om at summere cellerne i den kolonne. Derfra er alt, hvad du skal gøre, at acceptere forslaget ved at trykke på Tab på dit tastatur.

Selvom udseende er et spørgsmål om præference, foretrækker nogle måske udseendet af Excel, mens nogle foretrækker Google Sheets. Men når du først begynder at bruge Google Sheets, vil du bemærke, at det har taget gode foranstaltninger for at gøre brugen af ​​regneark let for alle.

5. Eksklusive Google-funktioner


Google Oversæt-funktion i Google Sheets.

En stor del af funktionerne i Excel og Google Sheets er identiske. De har samme syntaks og samme brug. Overraskende nok har Google Sheets nogle funktioner, som Excel ikke har. De fleste af disse er funktioner, der bruger andre Google-tjenester.


Eksempler på disse funktioner er GOOGLETRANSLATE og GOOGLEFINANCE. Disse funktioner oversætter tekst ved hjælp af Google Translate og henter henholdsvis oplysninger fra Google Finance.

Selvom nogle mennesker måske ser disse funktioner som trivielle og ubrugelige, for nogle andre er disse funktioner en gave fra Gud. Du kan se en liste over alle Google Sheets-funktioner og deres brug på Googles supportside.

Lærlingen bliver mesteren

Google Sheets blev oprindeligt behandlet som en webbaseret og ret begrænset version af Microsoft Excel, men de dage er for længst forbi. I nogen tid nu er Google Sheets blevet en ting for sig selv. Google Sheets gør det meste af, hvad Excel gør, og har endda nogle funktioner, som Excel slet ikke har.

Med en venligere grænseflade, problemfri samarbejdsfunktioner, smarte diagrammer og eksklusive funktioner er Google Sheets blevet mange brugeres valg, når det kommer til regnearksapps. Fik vi forresten nævnt, at Google Sheets er helt gratis? Måske er det på tide, at du forlod Excel og prøvede Google Sheets til en forandring med alle disse professionelle.


Illustration af smukke rapporter ved hjælp af Sheets

De 9 bedste Google Sheets-formateringstip til oprettelse af professionelt udseende regneark

Læs Næste


Om forfatteren


 


Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *